Corona Locator Nederland

Link naar de site:  Corona Locator Nederland

Interactief Corona dashboard

corona locator nederland dashboard

corona virus kaart nederland
kaart van Corona in Nederland

De Corona Locator Nederland website bevat o.a. een interactieve kaart, diverse statistieken en grafieken over Corona (Covid-19) in Nederland, per regio en per gemeente. Naast een openbaar deel is er ook een portal voor beheerders. De site is een voorbeeld van wat er mogelijk is met “low code / no code”-tools, en was in eerste instantie niet bedoeld als openbare website. Na positieve opmerkingen is dit wel gedaan en inmiddels wordt de site erg goed bezocht.

 

Gegevens uit verschillende bronnen

De website is meegegroeid met de beschikbare data. Van individuele meldingen uit betrouwbare persbronnen tijdens de eerste week van de uitbraak, naar verwerking en verrijking van een gestructureerde RIVM tabel. Door die verrijking toonde de website diverse keren als eerste nieuwe inzichten, zoals besmettingen per gemeente per km², per 10.000 inwoners, beschikbaarheid van IC-bedden en uitsplitsingen per leeftijdscategorie. Ook het dashboard van de rijksoverheid is hier als eerste vertaald naar regionale inzichten. Lokale uitbraken (ook wel haarden of clusters) zijn zichtbaar, met twee speciale pagina’s (aanmelden en beheren) beheren vrijwilligers de meldingen. Het opzetten van een dergelijke tool begint vooral met een basis die solide en flexibel is en in staat is om mee te groeien met alle ontwikkelingen.

corona kaart nederland
Corona kaart Nederland

Online database

Wij bouwen “low-code/no-code” toepassingen, ook voor intern gebruik binnen uw organisatie. Bijvoorbeeld om verouderde software of Excel toepassingen te vervangen, of omdat u geen software kunt vinden die aan uw wensen voldoet. Realisatie van dergelijke oplossingen gaat doorgaans veel sneller dan gebruikelijk. Wij bouwen voor u, samen met u, of u bouwt zelf met onze begeleiding.
Ook voor onderzoeken zoals bijvoorbeeld “thuisrapportage”, zoals de RIVM-Infectieradar of een BCO dashboard, kunnen wij een goede en veiligde tool maken.

Lees hier meer over low code / no code.

Heeft u vragen/opmerkingen, neem contact met ons op.

The “Corona Locator Nederland” is currently in Dutch only, only processing the official Corona COVID-19 cases for The Netherlands, enriched with data from other sources. It could be extended to cover other area’s/languages. There is a selector in the website to make an automated translation by Google, this was requested by tourists and expats. When you have any questions or remarks, please let us know by using the contact button.